Over de auteurs

Jacqueline van Zwol
Jacqueline van Zwol
Jacqueline groeide op in een familiebedrijf. Na een loopbaan in de financiële wereld richtte ze zich op de begeleiding van familiebedrijven bij generatiewisseling, leiderschap en goed bestuur. Ze schreef het boek Gespreid bedje of spijkerbed – Over opvolgers in familiebedrijven. Inmiddels heeft ze als adviseur, mediator, voorzitter van STAK besturen, commissaris en coach vele bedrijfsfamilies en familiebedrijven begeleid. Ook bij het maken van hun familiestatuut. Haar favoriete vraag is: Wat is echt belangrijk?
Albert Jan Thomassen
Albert Jan Thomassen
Albert Jan heeft meer dan dertig jaar ervaring met opvolgings- en bestuurlijke vraagstukken bij familiebedrijven in binnen- en buitenland. Hij is directeur van FBNed | Familiebedrijven Nederland. Als adviseur en bestuurder maakt hij de dilemma’s helder die zich voordoen tussen familie-eigenaren, directeuren en bestuurders. Met een grote schat aan kennis en praktijkcases begeleidt hij regelmatig families bij het maken van hun familiestatuut.
Zijn favoriete vraag is: Waar zit het dilemma?

Jacqueline en Albert Jan zijn medeoprichter en partner van INNOO. De missie van INNOO is om familiebedrijven te helpen bij hun ontwikkeling, van generatie op generatie. Daarmee draagt INNOO bij aan continuïteit van het familiebedrijf en harmonie in de familie. Voor meer informatie zie www.innoo.nl.